Kontakt

Diskuse k článku: Co si o tom myslíte?

29.12.2011Kategorie: Otázky a odpovědi
 

mpmaik - Profil | Po 2.1.2012 19:37:03

*amur* >> Pokud najdeš místo kam pravidelně amuři najíždí za přirozenou potravou tak moc krmit nemusíš . Pokud to tak ale není a potřebuješ si je tam natáhnout tak slušná várka kukuřice či směs partiklů ( vše samozřejmě dobře vařené) je určitě na místě. Také záleží kolik a jak velcí jsou ti amuři v tom daném revíru . Pár větších amurů ti krmné místo dokážou velice rychle vyluxovat. Někdy bude stačit 1kg kukuřice , jindy bude i 50kg málo . Težko takhle od klávesnice poradit . To musíš vykoumat sám. Ale pokud budeš slušně přikrmovat , sám poznáš jestli je to málo nebo už hodně. :-))))

*amur* - Profil | Po 2.1.2012 18:40:22

mpmaik >> Tak to potom jo... ;-))
A jak ses na tom se ZAKRMOVANIM lovneho mista pred lovem?
Myslis, ze ma cenu den predem zakrmit velkym mnozstvim kuku nebo ovoce? Nekterí ríkají, ze je to naprosto zbytecné, protoze amur má velice dobrý cich a dokáze ihned zaregistrovat potravu na velkou vzdálenost.... Má teda krmení ve velkém cenu?

*amur* - Profil | Po 2.1.2012 18:33:21

Venca888 >> Nejsou tak náchylní na teplotní rozdíly mezi jejich domovinou a nasí vodou. Amuri jsou na tom dokonce l lete lepe, co se týce problemy s kyslíkem, nez ryby zde původní, nebo kapr. Akorád se zde nerozmnozuje . . . :-)

mpmaik - Profil | Po 2.1.2012 18:33:01

*amur* >> On je amur všeobecně ,,vegan" , ale velice rychle svůj jídelníček přizpůsobí tomu čeho má dostatek . Takže pokud se na revíru začne s větší krmnou kampaní například halibutek tak nemá problém s konzumací těchto pelet které mají vysoký obsah rybích olejů :-))) Ale samozřejmě že je jednoduší amura nalákat například na krmné místo založené z kukuřice a jiných partiklů.

*amur* - Profil | Po 2.1.2012 18:22:14

mpmaik >> To je pravda, nic se nedá vyloucit, stejne jako se kapri daji chytit na vlacku, nebo stika na rohlík... ;-)
Kazdopadne by jsem cervy nebo jine nastrahy, jako treba boilie s zivocisnou vuni, nebral jako nastrahu pri vyprave pouze na amury....
V techto pripadech jde spise o nenazranost dane ryby :D

A k tomu chytani souhlasim na 100% s tim, ze chut si znovu zabijovat je mnohem vetsi, nez chut toho amura sníst... ;-)

mpmaik - Profil | Po 2.1.2012 17:03:41

*amur* >> Trochu bych s tebou polemizoval :-))) Přestože na amura je nejlepší nástraha rostliného původu , neznamená to že nemá rád živočišné nástrahy nebo nástrahy s živočišným aroma . Je docela běžné chytit amura na červa , žížalu, halibut pelety , boilie s příchutí monstr crab či mušle a spoustu dalších.

A k hlavní otázce ....... osobně jsem všechny svoje chycené amury pustil , ale pokud bych měl chuť na amura tak bych se vůbec neostýchal si vzít amura v rozmezí 50-60cm . Jenže raději je chytám než konzumuji, takže většinou vidina budoucího souboje vyhraje a jde zpět do svého živlu.

Venca888 - Profil | Po 2.1.2012 16:45:24

*amur* >> v čem se adaptovali víc?

Venca888 - Profil | Po 2.1.2012 16:44:59

amur je výtečná ryba...

*amur* - Profil | Po 2.1.2012 16:31:27

šmudla007 >> Také velice zajímaý názor.... Ale s tím amurem to tak obtízné není... Ja vzdy poustím, na jejich lov jsem se specializoval minulý rok, stací jen sillnejsí silon, vetsí a spolehlivé navijáky a dobré, brousené hácky... A také trpelivost, poté je to jako s velkým kaprem... Jde jen o to vedet, jestli je na daný revír amur vysazen, z toho důvodu, ze se u nás nemnozí...
Jinak amuri se adaptovali mnohem lépe, nez toustolobik... ;)
Amur bere na jakoukoli nastrahu na kapra, neobsahující zivocisné aroma :)

šmudla007 - Profil | Po 2.1.2012 16:23:33

amur? Pustit? Nikdy .. jedná se o velmi těžce chytitelnou rybu tak když už je ta příležitost a amur v podběráku, na pánvičku s ním.
Jinak samozdřejmě neodsuzuju, pokud se někdo amury umí chytat jako plotice.. takže dobrá možnost je i amura pustit(ať si ho chytne někdo jiný a znovu rozhodne o jeho osudu).
I na vodách se silným rybářským tlakem jsou a drží se hejna amurů a dorůstají bez problému metru a více.
Tím že amura někdo pustí ničemu neuškodí ani neprospěje. Jak dopadne záběr dvacetikilové ryby na obvyklé kaprařské nářadíčko si každý může domyslet, šance rybáře na výtězství nad torpédem= mizivá. Amur se nevytře, takže jen otázka času kdy ho pozvat do domácnosti.

Vcelku by takovouhle anketu zasloužil i další asijský rybí přivandrovalec - tolstolobik .. u toho bych se přimlouval za povinné ponechání, za letních veder a po zimě tyhle ryby plavou hore břichem. V asii jsou amuři/kapři/tolstolobici velmi oblíbené v kuchyni, a americe s nimi hnojí pole, my češi je chytat neumíme a když už je náhodně podsekneme tak nikdo neví co s dvaceti-třiceti kilovou tučnou rybou - kromě teda oblíbené možnosti udělat ze sebe hrdinu a tu obludu vyfotit a hodit zpátky do revíru.

*amur* - Profil | Po 2.1.2012 16:12:52

toliplzen >> Presne tak.... :) tyhle bojovny ryby patri do vody ;)

toliplzen - Profil | Po 2.1.2012 16:05:27

Ale, jinak pouštět samozřejmě :-)

*amur* - Profil | Po 2.1.2012 16:00:03

toliplzen >> :D nevadí ;))

toliplzen - Profil | Po 2.1.2012 12:48:27

Zdolat...